23948sdkhjf

ISS mest lönsamma städ- och FM-bolaget

ISS Facility Services blev Sveriges mest lönsamma städ- och FM-bolag år 2011. Det visar Rents kartläggning av bokslut och finansiella nyckeltal för de 60 största aktörerna i branschen. ISS levererade ett resultat på cirka 250 miljoner kronor. Läs mer i Rent nr 7.
Läget i den svenska städ och FM-branschen är stabilt och präglat av god tillväxt och rimlig – om än starkt varierande lönsamhet.

Det framgår av den sammanställning av finansiella nyckeltal för de 60 största städ- och FM-bolagen som Rent tagit fram och som presenteras i ett omfattande tabellmaterial i Rent nr 7 - nu ute.

Bokslut för 2011 visar att ISS blev det mest lönsamma bolaget i branschen med ett resultat efter finansiella poster på 249,5 miljoner kronor. På andra plats i lönsamhetsligan kom Coor med ett resultat på 190,5 miljoner kronor och och sedan – efter ett rejält kliv på skalan – Sodexo på tredje plats, med ett resultat efter finansiella poster på 60,5 miljoner kronor.

Detta och mycket mer om branschens finns att läsa i Rent nr 7. Det ekonomiska reportaget inkluderar även en presentation av nyckeltal för 25 större bolag inom hushållsnära tjänster och 30 av de leverantörer och partihandlare som arbetar mot städ och servicebranschen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063