23948sdkhjf

Ny version av Kemiguiden underlättar kemikaliearbetet

Många arbetsplatser hanterar kemikalier, men det saknas ofta kunskap om kemikaliehanteringen och vilka krav som är förenade med den. Nu finns en ny digital version av Kemiguiden – som kostnadsfri webbplats - för arbetsplatser som behöver hjälp med kemikaliearbetet.

Att veta vilka kemikalier som används på arbetsplatsen och hur man skyddar sig mot dem är viktigt för att förebygga eksem och andra besvär eller sjukdomar hos de anställda. Det är också viktigt för att minska olycksrisken. Dessutom finns vissa lagar och regler kring kemikalier som man måste känna till.


Kemiguiden innehåller fyra guider: Snabbstart, Allergirisk, Reachguiden och Min Kemiguide. Med hjälp av guiderna kan man få konkreta råd anpassade efter den egna arbetsplatsen. Man får också koll på vilka lagar och regler som gäller och hur man kan göra för att följa dem.


Utöver guiderna finns en uppslagsbok med möjlighet att söka sig fram till den information man behöver. Det finns också statistik över kemiska arbetsskador samt arbetssjukdomar och arbetsolyckor.


Kemiguiden vänder sig främst till små och medelstora företag och har tagits fram av Prevent tillsammans med arbetsmarknadens parter. Den har nu uppdaterats både innehållsmässigt och med nytt utseende, vilket har gjort det enklare att hitta rätt och att få den information man behöver.


Kemiguiden är kostnadsfri och finns på www.prevent.se/kemiguiden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063