23948sdkhjf

Dold kamera avslöjade fusk bland norska hemstädbolag

Ett undersökande reportage i Norges TV2 har – med hjälp av dold kamera - avslöjat rikligt med fusk och slarv och även stölder begångna av hemstädare anställda på tre ledande företag som arbetar med hushållsnära tjänster.
Norska TV2 lät montera upp ett antal väl dolda kameror i en lägenhet hos en familj i centrala Oslo. Därefter kontrakterades - var för sig - tre ledande hemstädföretag med uppdrag att städa den kamerabuggade lägenheten på tider då ingen var hemma.

Hemstädarnas arbete smygfilmades sedan in i detalj - med ett efter hand alltmer deprimerande resultat.

Videoinspelningarna avslöjar rikligt med fusk och slarv och även stölder som begås av de kontrakterade hemstädarna.

I en av de inspelade scenerna kan man se hur städaren använder en begagnad toaborste för att ”rengöra” såväl själva klosettskålen som stora delar av hela badrummet i övrigt. Inspelningarna avslöjar även rader av andra exempel på felaktiga och till och med olämpliga rengöringsmetoder. Bland annat golvstädning med en fullständigt dyngsur och totalt vattenindränkt mopp.

Andra inspelningar visar sådant som att städare ogenerat kollar runt i kylskåpet, äter ur godisskålar, bekantar sig med innehållet i en dator och stjäl pengar, (50-lapp som lagts i en soffa).

Företrädare för de tre städbolagen beklagar händelserna och försäkrar unisont att kontrollen ska skärpas och att något liknande inte kommer att inträffa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062