23948sdkhjf

EU satsar en rejäl slant på PRYL-kurser i Västsverige

ESF - Europeiska Socialfonden - ger ett substantiellt bidrag till kompetensutveckling för, bland andra kommunalt anställda lokalvårdare i Västsverige. Cirka 2 150 personer kommer att utbildas enligt PRYL via utbildningsföretaget Boragos försorg.
Tranemo kommun har tillsammans med 11 andra kommuner i Västsverige fått en ansökan till ESF (Europeiska Socialfonden) om kompetensutveckling för kommunernas personal inom kost och lokalvård beviljad.

Syftet med projektet är att stärka deltagarnas självkänsla, yrkesstolthet och kompetens, men även att skapa förutsättningar för ett fortsatt formellt eller informellt lärande inom den egna organisationen efter projektets avslut.

Sammanlagt är det cirka 2 115 personer som kommer att delta i olika grad i projektets aktiviteter. De kommuner som deltar i projektet är: Tranemo, Svenljunga, Borås, Bollebygd, Ulricehamn, Herrljunga, Lysekil, Varberg, Falköping, Essunga, Partille och Ale.

Utbildningsföretaget Borago har fått förtroendet för genomförandet av utbildningarna som baseras på PRYL-konceptet.

Fakta: Lokalvårdsutbildning enligt PRYL syftar till att ge såväl den erfarne lokalvårdaren men även den som är ny i branschen en gedigen grund att stå på. Utbildningen tar upp allt från rätt val av kemiska produkter till skötsel av olika golvmaterial. Som bevis på att deltagaren har tillgodosett sig utbildningen genomförs ett kunskapstest. Godkänt resultat leder till PRYL-certifikat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.298