23948sdkhjf

Nytt hälsodiplom till Inspira

Inspira hälsodiplomerades för första gången 2009. Diplomeringen gäller i två år och i en nyss genomförd revision blev Inspira diplomerade för ytterligare två år. Hälsodiplomering handlar om att få stöd i att starta upp, strukturera samt stämma av arbetsplatsens hälsofrämjande arbete.
Inför den nya diplomeringen har Maria Svensson från Korpen intervjuat sex grupper med representanter från samtliga personalkategorier om hur välförankrat och organiserat Inspiras hälsoarbete är. Korpen har också tagit fram ett förbättringsdokument med företagets nuläge samt hur dom ska göra för att fortsätta att vara diplomerade. Dokumentet innehåller bland annat krav på nya mål samt en handlingsplan som möter upp de satta målen.

Hälsodiplomering handlar i sak om att få stöd i att starta upp, strukturera samt stämma av arbetsplatsens hälsofrämjande arbete. Korpen har arbetat med Hälsodiplomering på över 1000 arbetsplatser sedan 2001. Diplomeringen har skett på både stora och små arbetsplatser inom en rad olika branscher, organisationer och myndigheter.

- Det känns jättebra att vi blivit diplomerade i ytterligare två år. Ett hälsoarbete blir man aldrig färdig med men det är kul att få ett kvitto på att vi är på rätt väg. Säger Anna-Karin Berts, HR chef Inspira
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094