23948sdkhjf

Sodexo toppar Dow Jones hållbarhetsindex

Sodexo har – för åttonde året i rad - utsetts av Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI) som global ledare inom sin bransch. Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI) är en global ranking av företag när det gäller hållbar verksamhet.
För åttonde året i rad har Sodexo har utsetts som global ledare i den indexeringen som gör på uppdrag av av DJSI.

Utvärderingen sker genom djupgående analyser av specifika ekonomiska, miljömässiga och sociala kriterier som inkluderar HR-utveckling, företagsstyrning, riskhantering, strategi för klimatförändring och inköpshantering.

Damien Verdier, Sodexo Group Executive Vice President & Chief Marketing Officer kommenterar utmärkelsen:

- Vi är oerhört stolta över att Sodexo är ledande globalt inom vår marknadssektor när det gäller hållbarhet. Det är viktigt att notera att hållbar utveckling inte bara handlar om miljön – den sociala dimensionen är helt avgörande, särskilt för Sodexo.

- Servicesektorn är en människobransch; våra medarbetare driver verksamheten. Vårt engagemang i företagsmedborgarskap och för våra medarbetares utveckling har varit centralt för koncernens strategi och ambitioner sedan vi grundades år 1966, och vi fortsätter att sträva efter att ta det till nästa nivå.

Några av Sodexos åtaganden inom hållbarhet inkluderar:
Kontinuerlig förbättring av koncernens medarbetarengagemang sedan 2008 (+ 9 procent) med väldigt hög svarsfrekvens. 85 procent av våra medarbetare rankar Sodexo som en bättre arbetsgivare än konkurrenterna.
Global utveckling och införande av praktiska och konkreta hållbarhetsinitiativ inom våra dagliga uppdragsverksamheter, som till exempel energibesparingar och program för minskning av avfall.
Globalt avtal med Marine Stewardship Council (MSC) för att främja MSC-certifierade fisk- och skaldjursprodukter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078