23948sdkhjf

ISS inleder storrekrytering i Oskarshamn - anställer 300

Näst år påbörjas en extra stora revision av reaktorn vid kärnkraftverket Oskarshamn 2. I samband med detta behöver ISS förstärka arbetsstyrkan med omkring 300 personer, framför allt personal inom lokalvård och sanering.

ISS svarar sedan många år tillbaka för såväl städ- och saneringstjänster som fastighets¬underhåll, markunderhåll och transporter vid OKG. Företaget har ett 100-tal fastanställda vid kraftverket.


I samband med den extra stora revision som OKG ska genomföra nästa år vid reaktorn Oskars¬hamns¬verket 2 behöver ISS förstärka arbetsstyrkan med omkring 300 personer, eventuellt ännu fler.


Det rör sig framför allt om lokalvård och sanering men även transporter, administration och kontrollarbete.


Den extra stora revisionen är planerad att starta den 1 juni 2013 och pågå ett halvår. Redan innan dess kommer ISS att behöva omkring 100 extra personer till de ordinarie revisionerna av reaktorerna Oskars¬hamns¬verket 1 och 3.


– Mot bakgrund av både de många varsel som har lagts i Sverige nyligen, och också den höga ungdomsarbetslösheten i länet, känns det bra att kunna gå mot strömmen och erbjuda så många nya arbetstillfällen. Intresset har varit stort, inte bara från Oskarshamn med omnejd utan från hela landet, säger Maria Karlsson som är ISS platschef vid OKG.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079