23948sdkhjf

Växjö kommun vill inte betala fullt ut för städning

Skol- och barnomsorgsförvaltningen i Växjö vill inte betala avtalat pris för viss genomförd skolstädning eftersom den inte ansetts vara fullgott genomförd.
Lokalvården på skolorna i Växjö lades våren 2012 ut på entreprenad. ISS vann 15 av de 21 olika delar som upphandlades och avtalet trädde i kraft den 1 augusti. Entreprenaden tycks har haft vissa inkörsproblem och Smålandsposten rapporterar att kommunen på den grunden haft återkommande uppföljningssamtal med ISS.

Förvaltningschef Mia Granqvist säger till Smålandsposten att entreprenören har varit väldigt lyhörd och så fort kommunen ger signaler rättar man till det som påpekas. Mia Granqvist tillägger att kommunen dock inte vill betala fullt ut för perioder som varit förknippade med kvalitetsproblem.

- Vi ser att klagomålen blir färre och jag hoppas att om en månad är det inga klagomål. Trots allt är det inte majoriteten som varit missnöjda. Ett gemensamt mål är att alla ska vara nöjda med städningen.

Christer Ekelund, kommunikationsdirektör, ISS Sverige:

– Ja, det har varit inkörsproblem. Orsakerna har vi redogjort till vår uppdragsgivare. Det vi gjort är att vi lägger in rätt mycket extra personal. Vi har en rutin för felanmälan att vi åker ut på plats, när det är klagomål. Vi har förstärkt utbildningen så att personal går bredvid, säger Christer Ekelund.

Christer Ekelund tillägger att den diskussion som rör faktureringen tar ISS direkt med kommunen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078