23948sdkhjf

HTC Group rapporterar nytt försäljningsrekord

Första halvåret 2012 blev HTC koncernens bästa någonsin, såväl intäkts- som ordermässigt Bolagets omsättning första halvåret 2012 rapporteras till 185,8 miljoner kronor - en ökning med 12 procent jämfört med föregående år. Orderingången uppgick till 192,5 miljoner kronor (169,3), en ökning med 14 procent jämfört med föregående år.
Omsättningsökningen har lett till en kraftig positiv resultatutveckling då resultat före finansnetto mer än tredubblades och uppgick till 17,6 (miljpner kronor 3,8), en ökning med 363 procent och halvårsresultat före skatt blev 12,3 miljoner kronor (0,9). Bolagets bruttomarginaler har stärkts, resultat och vinstmarginaler förbättrats kraftigt genom omsättningstillväxten.

Utvecklingen har främst drivits av en kraftig tillväxt i USA under första halvåret, samt med en positiv men dock något svagare utveckling i Europa.

Samtliga produktgrupper visar på en positiv försäljningsutveckling jämfört med 2011 och efterfrågan på företagets lösningar och system ökar och vinner marknadsandelar från konkurrerande traditionella metoder för golvbearbetning och städning. Huvudproduktgrupper med den starkaste procentuella tillväxten är stoftavskiljare, där ett antal nya modeller har lanserats på senare tid. I kronor är det främst det traditionella maskinmodellprogrammet Black Line som står för omsättningstillväxten.

Koncernens snabbväxare, produktgruppen för daglig kemikaliefri städning och periodiskt underhåll Twister, växer fortsatt med tvåsiffriga tal, nominellt och valutarensat.

För att öka fokuseringen inom de olika områden där HTC är verksamt har affärsområdet Twister ombildats till två egna bolag från årsskiftet, HTC Cleaning Technology AB i Sverige och Twister Inc. i USA. HTC Group består därmed idag av totalt 7 bolag.

Under innevarande år har också omfattande investeringar gjorts för att effektivisera, kvalitetssäkra och öka kapaciteten för produktionen inom Twisterområdet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094