23948sdkhjf

Sunne kommun sade upp avtal med Rimab

Sunne kommun har - i förtid - hävt ett avtal om skolstädning med städbolaget Rimab. Kommunen uppges vara starkt missnöjd med leveransen och har klassat resultatet av viss genomförd skolstädning som ”Uselt, amatörmässigt och nonchalant”.
Enligt Nya Wemlands-Tidningen har klagomålen på Rimabs städning närmast haglat under en tid. Trots påtryckningar har ingen förbättring skett, menar kommunen, som nu tröttnat och utnyttjar hävningsklausulen i kontraktet.

På Fryxellska skolan uppges skolans huvudskyddsombud till och med hotat stänga skolan på grund av smutsiga toaletter och ostädade lokaler.

På Åmbergsskolan har golven bonats på ett sådant sätt att kommunen överväger att väcka skadeståndskrav. I värsta fall måste pvc-mattorna bytas ut på grund av reporna som uppstått efter grus och sandkorn vid poleringen. Man tycks ha använt polish utan att golven städats först.

Parterna har träffats för utredande samtal men kommunen har nu bestämt avsluta skolstädkontraktet, ett beslut som verkställs från slutet av september.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126