23948sdkhjf

Region Gotland får bakläxa på avtal om klottersanering

Region Gotland genomförde en upphandling om klottersanering. Kontraktet tilldelades ett lokalt företag i Visby. Ett fastlandsföretag var missnöjd med beslutet och överklagade och fick rätt. Förvaltningsrätten anmodar nu Region Gotland att genomföra en ny utvärdering.
I våras beslutade Region Gotland att Visby Fönsterputs och Fastighetsrengöring AB hade lämnat det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet för klottersanerings-, klotterskydds- och fasadtvättsarbeten av fyra inkomna anbud.

Beslutet begärdes överprövat vid förvaltningsrätten av All Remove Sweden AB, Haninge, som ansåg att man rätteligen skulle fått jobbet, skriver Gotlands Tidningar.

Remove anförde en rad skäl varför Visby Fönsterputs anbud inte var korrekt enligt de skall-krav som uppställts. Region Gotland stod fast vid att att deras upphandling och val av entreprenör var korrekt genomförd.

Remove Sweden överklagade till Förvaltningsrätten som i en dom meddelar att Visby fönsterputs anbud inte uppfyller flera av skall-kraven. Därmed har Region Gotland tillämpat förfrågningsunderlaget på ett felaktigt sätt, vilket strider mot kraven i lagen om offentlig upphandling. Slutsatsen är att Remove har lidit skada och en ny utvärdering ska därför genomföras innan upphandlingen får avslutas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064