23948sdkhjf

Tusentals städare flögs in för att hålla rent under OS

Sommar-OS i London är en utmaning även för städkoncernen Spotless International som hade kontrakt på städ och rengöring av den gigantiska Olympiabyn och tillhörande arenor. För att klara uppdraget har flera tusen extra städare flugits in från länder över hela Europa.

En smärre armé av tillfälligt inhyrda extra städare finns på plats i London med uppdrag att hålla rent i Olympiabyn och på idrottsarenorna.


Enligt European Cleaning Journal är det framförallt extraknäckande studenter - från länder över hela Europa – som rekryterats till jobbet. Särskilt många av extrastädarna uppges komma från Ungern och Spanien.


Lönen som städarna erbjuds är 10 pund i timmen, vilket är klart över brittisk minimilön.


Men medaljens baksida är att den inhyrda städpersonalen inkvarteras under närmast sjaskiga förhållanden i stortält och portabla baracker.


Medan idrottsmännen bor i fräscha rum och lägenheter i Olympiabyn är den månghövdade skaran av extra städare hänvisade till i våningsbritsar där upp till 10 städare bor i varje rum/tält. Enligt Daily Mail finns endast en toalett per 25 personer. Tidningen uppger att städarna dessutom debiteras en ockerhyra på 18 pund per dygn för sina sovplatser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062