23948sdkhjf

SCA har slutfört förvärvet av del av Georgia-Pacific

SCAs förvärv av Georgia-Pacifics europeiska mjukpappersverksamhet har slutförts. Köpeskillingen uppgår till 1,32 miljarder euro på skuldfri bas. Den förvärvade verksamheten hade under 2011 en omsättning om 1,25 miljarder euro.
- Vi är glada över att nu ha slutfört affären. Förvärvet passar oss väl strategiskt och stärker vårt produkterbjudande med välkända varumärken och större geografisk närvaro i Europa. Dessutom genererar det betydande synergier, säger Jan Johansson, SCAs vd och koncernchef.

De årliga synergierna uppskattas till 125 miljoner euro, med full effekt tre år efter slutförandet av affären. Relaterade kostnader uppskattas till 130 miljoner euro.

Georgia-Pacific har en väletablerad närvaro i Europa både när det gäller mjukpapper för konsumenter och för storförbrukare. Produkterna i båda segmenten marknadsförs främst under det välkända varumärket Lotus.

Fakta: Slutförandet följer ett godkännande från EUs konkurrensmyndighet och dess krav på SCA att avyttra Georgia-Pacifics verksamhet inom mjukpapper för konsumenter i Storbritannien inklusive produktionskapacitet, Georgia-Pacifics verksamhet inom mjukpapper med egna varumärken i Benelux med utlicensiering av Lotus-varumärket under en begränsad period, samt att avyttra vissa delar av Georgia-Pacifics och SCAs verksamhet inom handelns egna varumärken i Skandinavien inklusive produktionskapacitet. De verksamheter som ska avyttras har en årlig försäljning om cirka 200 miljoner euro, vilket är i linje med SCAs förväntningar och förändrar därför inte bolagets värdering av affären.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063