23948sdkhjf

Personal lovas intraprenad på skolstädning i Växjö

Lokalvården på grundskolor och förskolor i Växjö lades nyligen ut på entreprenad, ett beslut som var mycket impopulärt bland berörd personal. Även städningen på gymnasieskolorna stod på tur för outsourcing, men kommunen gör en halvhalt på den punkten och servicepersonalen får chans att driva städningen i form av intraprenad
Servicepersonalen på de kommunala gymnasieskolorna och Komvux i Växjö får chansen att driva städningen på intraprenad. Det har en oenig gymnasienämnd beslutat, rapporterar SR P4 Kronoberg. Beslutet togs med mycket knapp marginal och röstsiffrorna blev 8-7.

– Om det finns ekonomiska förutsättningar då klubbar vi intraprenad och då kommer inte städningen att konkurrensutsättas, säger Rene Jaramillo (KD), ordförande i gymnasienämnden – med tillägg att den absoluta merparten av servicepersonalen gillar idén.

Det har varit stora protester den senaste tiden från både lärare, elever, oppositionen och servicepersonalen själv mot att de borgerliga politikernas vill lägga ut städningen på skolorna på privata företag.

Formellt beslutet om det blir intraprenad tas på ett extra sammanträde inom de närmaste veckorna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047