23948sdkhjf

"Städbranschen Sverige" - nytt branschorgan bildas

Ett nytt bransch- och intresseorgan för den svenska städ- och golvvårdsbranschen är under formering. Det står klart efter att förbundet SRTFs årsmöte 2012 sagt enhälligt ja till ett ett omdanat branschförbund, inkluderat sammanslagning med Svenska Golvrådet.
SRTF (Sveriges rengöringstekniska förbund) och Svenska Golvrådet har i många år haft ett nära samarbete. Samarbetet uppges ha givit en rad synergier som främjat medlemmarnas och branschens intressen. Nu tar SRTF och Golvrådet frågan om samarbete ett steg högre. Förbunden kommer att slå ihop sina verksamheter och bilda en gemensam branschorganisation på rikstäckande bas: ”Städbranschen Sverige” (SBS).

Både SRTFs årsmöte 2012 och Svenska Golvrådet har godkänt fusionen och bildandet av ett nytt branschförbund. Då två årsmöten krävs för att beslutet ska kunna genomföras sker den formella sammanslagningen först under loppet av 2013.

Mål för det nya branschförbundet uppges vara att skapa en enhetlig organisation för städbranschen med samlad kompetens om städ, underhåll och hygien.

Ett annat syfte uppges vara att bli en stark och oberoende mediakontakt för branschen.

Verksamheten i det nya förbundet planeras bli organisatoriskt uppgraderad i förhållande till det som varit, bland annat med eget kansli och heltidsanställd ordförande/Vd

Exempel på verksamhet som ”Städbranschen Sverige” (SBS) avser utveckla är:

• Kunskapsförmedling via kurser, förlagsverksamhet och egen tidskrift.

• Möjliggöra mötesplatser för branschen i form av mässor, studiebesök, branschdagar och webforum.

• Aktivt verka för en vit bransch

• Aktivt påverka miljöarbete inom branschen

• Aktivt utveckla integrationen i branschen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062