23948sdkhjf

Felräkning gav Samhall omtvistat städkontrakt

Centrala Studiestödsnämnden i Eskilstuna antog nyligen en ovanligt förmånlig offert från Samhall avseende lokalvård. Prisdumpning sade två privata städbolag som förlorade upphandlingen och anmälde till Konkurrensverket. Men Samhall meddelar nu att offerten till CSN blev oavsiktligt låg på grund av felräkning.
Både ISS och Västmanlands Städ- och Flyttjänst – som lagt bud på CSN-kontraktet i Eskilstuna - blev upprörda när det stod klart att Samhall tagit hem upphandlingen med ett ovanligt lågt anbud

Samhall anklagades för att ha vunnit upphandlingen i ”mycket osund konkurrens” och både ISS och Västmanland Städ- och Flyttjänst hävdar att upphandlingen inte skett på marknadsmässiga villkor, rapporterar VLT.

Men Samhall meddelar att offerten blev fel på grund av misstag inte relaterat försök till prisdumpning. Regionchef Pernilla Elving säger till VLT att man av misstag bifogat felaktiga kalkyler med offerten till CSN:

- Anbudet är lågt, alldeles för lågt. Vi räknade fel på avtalet och det upptäckte vi inte förrän det var för sent. Jag skrev till CSN och berättade om att vi räknat fel, men lagen om offentlig upphandling, LOU, tillåter inte att upphandlingen görs om när väl tilldelningsbeslutet är fattat.

Fotnot: I Rent nr 3 publiceras en debattrunda om Samhalls verksamhet och expansion på svensk städmarknad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.283