23948sdkhjf

Stark ökning av Rutavdrag

Fler än någonsin betalar för hushållsnära tjänster och utnyttjar i tillägg RUT-avdraget. Ny statistik visar att RUT-avdragen för i år har ökat med hela 28 procent jämfört med samma period 2011.
Uppgifterna om kraftigt ökat intresse för RUT-avdrag komer från Skatteverket som, på uppdrag av Göteborgs-Posten har granskat hur rot- och rutavdragen utvecklats under de första fyra månaderna 2012 och jämfört med 2011.

Enligt GP är trenden tydlig, rutavdraget tar rejäla kliv medan rot verkar ha nått taket för sin tillväxt. Rutavdragen har ökat med 28 procent jämfört med samma period 2011. Nära 50 000 personer fler än under samma period 2011 har upptäckt att de får skattereduktion för städhjälp och andra hemsysslor.

Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket säger i en kommentar att inget pekar mot att folk köper dyrare städtjänster, utan det är antalet köpare som ökar.

Pia Blank Thörnroos är vidare övertygad om att RUT-avdraget inneburit att svartjobben blivit färre.

När det gäller fördelning på olika sorters hushållsnära tjänster är bedömningen att över 80 procent handlar om vanlig städning.

Också när det gäller ROT-avdrag noteras en ökning men inte lika stor i procent som för hushållsnära tjänster.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095