23948sdkhjf

Sodexo betonar vikten av djupgående miljöarbete

Den 10 maj arrangerade Swedish Standards Institute (SIS) Perspektivdagen, en konferens med syfte att öka kunskaperna om ledningssystem inom kvalitet, miljö, hållbar utveckling och riskhantering. Sodexo var på plats och beskrev hur miljöarbetet genomsyrar hela organisationen.
Talare från ett antal olika organisationer medverkade på Perspektivdagen och delade med sig av sin kunskap till personer som arbetar med dessa frågor.

Sodexo var på plats beskrev hur man får miljöarbetet att genomsyra hela organisationen .

Anders Lannefors, chef för Kundutveckling i Sodexo, delade med sig av det globala initiativet Better Tomorrow Plan, Sodexos plan för hur företaget ska arbeta med hållbar utveckling.

Joel Grauman, tidigare miljöchef på Sodexo, berättade genom ett praktikfall om Sodexos framgångshistoria att miljöcertifiera 100 procent av verksamheten med ISO 14001.

- Vi vill berätta om det unika angreppssätt vi använt för att certifiera alla Sodexos verksamheter. Sodexo i sig är en unik och komplex organisation med cirka 2000 kundkontrakt i landet, där många olika tjänster utförs i båda privata och offentliga organisationer. Vi har certifierat hela Sodexos verksamhet genom att implementera tydliga rutiner kring miljöarbetet - rutiner som startar på central nivå och sedan sprids ut i organisationens operativa delar", berättar Joel Grauman.

Andra talare på Perspektivdagen var bland andra McDonald’s, SEB, Stockholms stad, AkzoNobel, Länsförsäkringar och Sandvik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078