23948sdkhjf

Riksdagsbeslut pekar mot stopp för Rut i utlandet

Mot regeringens vilja finns nu ett riksdagsbeslut på att rätten till rot- och rut-avdrag utomlands bör avskaffas. En majoritet i riksdagen bestående av s, mp, v och sd anmodar att regeringen kommer med ett förslag till lagändring.
Riksdagen vill att regeringen kommer med ett förslag till lagändring.

När avdragen används för hushållstjänster eller byggjobb i en semesterbostad i ett annat land bidrar det inte det minsta till att skapa arbetstillfällen eller minska svartjobb i Sverige. Och det är ju det som är poängen med avdragen, påpekar riksdagen.

När avdragen för hushållstjänster och rot-arbeten infördes ansåg regeringen att det inte gick att begränsa dem till Sverige, det skulle EU aldrig gå med på. Därför får man avdrag också för arbeten i andra länder inom EES, det vill säga EU-länder plus Norge, Island och Liechtenstein. Hittills har cirka 70 miljoner medgetts i avdrag för rot- och rut-arbeten utomlands.

Allianspartierna i riksdagen reserverade sig mot beslutet. De anser inte att det finns någon anledning att göra en annan bedömning i dag än när avdragen infördes.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079