23948sdkhjf

SCA skärper till sina hållbarhetsmål

SCA – som räknas som ett av världens mest hållbara företag – skärper ytterligare sina ambitioner i det avseendet. Ett grundligt förarbete har nu resulterat i ett antal konkreta nya målsättningar angående vässad hållbarhet, miljömässigt, socialt och finansiellt.
Med ett antal nya målsättningar höjer företaget ambitionerna ytterligare. Enligt en färsk SCA-undersökning spelar hållbarhetsarbetet också en betydelsefull roll för affärsverksamheten i sig.

- Hållbarhetsarbetet medför en affärsnytta för SCA och ger oss konkurrensfördelar. Vårt ambitiösa arbete gör oss mer attraktiva för kunder, konsumenter och investerare samtidigt som det bidrar till lägre kostnader, sade Jan Johansson, SCAs vd och koncernchef, när de nya hållbarhetsmålen presenterades vid en pressträff i Stockholm.

Mätbarhet och tillgång till relevanta nyckeltal är avgörande för det framgångsrika hållbarhetsarbetet. Ett grundligt förarbete har resulterat i ett antal konkreta nya målsättningar:

• Trefaldiga produktionen av biobränslen från SCAs skogar till år 2020

• Öka vindkraftsproduktionen från SCAs skogar till 5 TWh till år 2020

• Undanta minst 5 procent av SCAs produktiva skogsmark för avverkning i de ekologiska landskapsplanerna och ytterligare 5 procent av naturhänsyn

• Minska olycksfrekvensen med 25 procent mellan 2011-2016

• Ge kunder och konsumenter tillgång till SCAs hygienkunskap och till prisvärda, hållbara hygienlösningar

• Leverera bättre, säkra och mer miljöanpassade lösningar till kunderna genom hållbar innovation
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126