23948sdkhjf

Bulgariskt städbolag in på anrika Pite Havsbad

Städningen på Pite Havsbad är utlagd på det bulgariska företaget FIN 2008 efter att ISS förlorat kontraktet i december. Facket är skeptisk till den nya entreprenören och har begärt centrala förhandlingar för att reda ut läget.
Förra sommaren togs utestädningen på Pite Havsbad över av det bulgariska företaget FIN 2008, medan ISS fortsatte med städningen inomhus. Nu har bulgarerna även fått kontrakt på innestädningen.

Det uppsagda kontraktet med ISS ledde samtidigt till att ISS personal på Pite Havsbad fick sluta.

- ISS hade städ för hela anläggningen under första året, men vi fann att situationen inte var okej. Kvaliteten upprätthölls inte säger hotellets vd Robert Sjölund i en kommentar till Piteå-Tidningen.

Hotell och Restaurangfacket är skeptisk till den nya entreprenören och har hittills valt att inte godkänna det bulgariska företagets medverkan.

Centrala förhandlingar – i syfte att klara ut läget – väntar och Pite havsbad har dispens i avvaktan på att de centrala förhandlingarna blir klara.

Jouni Salonen vid HRF Luleå säger till Piteå-Tidningen:

- HRF har hängavtal med det bulgariska företaget där det ska följa svenska arbetstider och löner, om det gör det är en annan fråga.

Robert Sjölund ser för sin del ingenting konstigt med att Pite havsbad köper städning av entreprenadföretag.

- Det blir inte billigare jämfört med om vi har egna anställda. Men att driva en anläggning som Pite havsbad och få städet att fungera är speciellt. Det krävs olika mycket folk under olika tider och där är det en fördel att det är städbolagen själva som lägger schematiderna.

Robert Sjölund betonar för PT att man har gjort de regelmässiga kontroller som förväntas när man tar in nya entreprenörer.

- Vi har exempelvis kollat att FIN 2008 är momsregistrerat i Bulgarien och det är det, säger Robert Sjölund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063