23948sdkhjf

SCA lägger bindande bud på asiatisk hygienkoncern

SCA har lagt ett bindande bud på att förvärva den Taiwan-baserade hygienkoncernen Everbeauty. Köpeskillingen uppgår till cirka 1,9 miljarder svenska kronor, på skuldfri bas.
Everbeauty är ett ledande asiatiskt företag inom personliga hygienprodukter med försäljning i Kina, Taiwan och Sydostasien. Om affären förverkligas stärks SCAs positioner avsevärt i Asien, som är en av koncernens prioriterade tillväxtmarknader.

Transaktionen förväntas ge SCA tillgång till ett omfattande distributionsnät och en stark säljorganisation samt egen produktion i Kina och Taiwan.

Budet bygger på att Everbeauty kommer att privatiseras i enlighet med taiwanesisk lagstiftning.

Ett slutförande av affären är villkorat av särskilda omständigheter, som myndighetsgodkännanden i Taiwan. Affären förväntas kunna slutföras under sommaren 2012.

– Asien förväntas svara för 60 procent av den globala tillväxten på hygienområdet. Ett förvärv av Everbeauty skulle skapa goda tillväxtmöjligheter på en strategisk tillväxtmarknad och ge SCA en ledande position inom inkontinensprodukter i Asien, exklusive Japan. Dessutom skulle förvärvet innebära att SCA även inom barnblöjor stärker sin position och geografiska närvaro i Asien, säger Jan Johansson, SCAs vd och koncernchef.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096