23948sdkhjf

Städare som tackat nej till övergång riskerar jobbet

Lerums kommun har lagt ut den egna lokalvården på entreprenad. Kommunens cirka 70 städare har erbjudits jobb på det privata företag som vann upphandlingen. Ett 60-tal accepterade erbjudandet. Resten riskerar nu att sägas upp.
Ett tiotal kommunalt anställda städare i Lerum - som inte vill byta arbetsgivare i samband med att städningen lagts ut på entreprenad - riskerar nu att sägas upp, skriver Göteborgs Posten.

Det var i början av februari i år som kommunens städverksamhet lades ut på entreprenad. Av de omkring 70 berörda accepterade ett 60-tal lokalvårdare erbjudandet att börja arbeta för det privata företag som vann upphandlingen. De 13 som valde att säga nej riskerar nu att bli uppsagda.

- Vi har gjort en första matchning av de berördas kompetens och erfarenhet i relation till lediga jobb inom kommunen. Tyvärr konstaterar vi att vi inte kommer att kunna erbjuda alla omplacering, säger personalutvecklare Henrick Svensson på Lerums kommun i en kommentar till GP.

Kommunen uppges ha inlett förhandlingar med Svenska kommunalarbetarförbundet. Efter att turordningsreglerna är fastställda kommer eventuella möjligheter till omplaceringar att undersökas.

- Den som efter dessa åtgärder inte kan erbjudas annat arbete hos Lerums kommun kommer vi dessvärre att tvingas säga upp, säger Henrick Svensson

Enligt GP är flera av dom städare som har tvingats byta arbetsgivare kritiska till verksamhetsövergången. De anser att arbetsbördan har ökat väsentligt och att städkvaliteten därmed har försämrats.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062