23948sdkhjf

Fredrik Lagerkvist ny VD och koncernchef för Textilia

Fredrik Lagerkvist har anställts som ny verkställande direktör och koncernchef i Textilia. Han tillträder befattningen den 1 juni. Textilias avgående VD och koncernchef, Tomas Bergström blir kvar i bolaget som styrelseledamot.
Textilias VD och koncernchef Tomas Bergström har meddelat att han kommer att lämna sin befattning under våren 2012. Bolagets styrelse har efter en bred rekryteringsprocess beslutat att anställa Fredrik Lagerkvist som ny VD och koncernchef. Fredrik Lagerkvist är civilekonom och kommer närmast från en roll som affärsområdeschef på Papyrus.

Tomas Bergström, som varit Textilias VD sedan våren 2007, kommer att kvarstå i sin befattning till den 31 maj. Därefter kommer Tomas att som styrelseledamot och aktieägare fortsätta att bidra till Textilias framtida utveckling.

- Textilia har etablerat sig som den ledande leverantören av textilservice i Sverige och är väl positionerad för fortsatt god utveckling. I Fredrik får Textilia en stark VD, med en idealisk bakgrund, kommenterar Sören Mellstig, styrelseordförande

Fredrik Lagerkvist, tillträdande VD säger:

- Jag har god insikt i Textilia efter min tid på Papyrus och är imponerad över hur man byggt upp en effektiv verksamhet med långsiktighet, ansvar och kundnytta som ledord. Jag ser mycket fram emot att tillträda som VD för denna fina verksamhet och tillsammans med Textilias anställda påbörja nästa steg i bolagets utveckling.

Fakta: Textilia är den största aktören i Sverige inom textilservice till kunder inom Hälsa & Sjukvård. Även inom Hotell & Restaurang har Textilia kunder över hela landet. Modern textilservice är en utpräglad tjänsteverksamhet där Textilia i kundanpassade och integrerade textiluthyrningssystem frigör resurser för sina kunder. Varje dag hämtar, tvättar och levererar Textilia närmare 100 ton textilier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078