23948sdkhjf

Textilia vann Örebros miljöpris

I hård konkurrens har Textilia utsetts till vinnare och mottagare Årets miljöpris i samband med Örebrogalan i Conventum Kongress. Textilia AB:s tvättanläggningar i Rimbo och Örebro var de två första i Sverige som klarade miljömärket Svanens nya krav för textilservice.
Textilia har halverat sin klimatpåverkan på två år och all produktion sker nu med förnyelsebar energi

Juryns motivering :

”Textilia AB:s tvättanläggningar i Rimbo och Örebro var de två första i Sverige som klarade miljömärket Svanens nya krav för textilservice. Företaget har halverat sin klimatpåverkan på två år och all produktion sker nu med förnyelsebar energi. Det konkurrenskraftiga företaget energieffektiviserar kontinuerligt sin verksamhet, utbildar chaufförer i sparsam körning och ställer miljökrav på sina underleverantörer. Textilia AB engagerar sig även i samhällets långsiktiga utveckling bl.a. genom medlemskap i Business Social Compliance Initiative för att förbättra arbetsvillkoren i hela den globala leverantörskedjan.”

Textilias Miljö- och Kvalitetschef Jonas Olaison var stolt mottagare av priset:
- Det är fantastiskt roligt att få ta emot detta pris. Vi ser det som ett mycket tydligt bevis på att Textilias arbete med att skapa en hållbar textilservice är på rätt väg och att det även börjar synas utåt. Personligen tycker jag som Miljö- och kvalitetschef naturligtvis att det är extra hedrande att få pris för våra fantastiska resultat när det gäller att få ned våra utsläpp av fossil koldioxid, vår energieffektivisering samt vårt ständiga förbättringsarbete.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063