23948sdkhjf

Sparkade tågstädare inställde sig för tjänstgöring

SJ tar i dagarna över städningen av sina tåg i egen regi, men bara en del av dom som städat tågen fram till nu får nytt jobb på SJ. Fackförbundet SEKO inleder en juridisk process kring detta och lät även - som en demonstration - uppsagda tågstädare inställa sig för tjänstgöring, i porten hos SJ trots att dom inte var välkomna.
Fackförbundet SEKO inleder en juridisk process mot SJ för brott mot Lagen om anställningsskydd, Las. Facket accepterar inte SJs beslut att bara ta över en del av dom tågstädare som fram till nu skött jobbet på uppdrag av och som anställda hos ISS Trafficare.

Detta trots löften från SJ om att personalen från Trafficare, skulle få förtur till sina egna jobb när verksamheten nu byter entreprenör.

Endast en tredjedel av städpersonalen från Trafficare i Stockholm, runt hälften i Göteborg och bara en femtedel i Malmö har erbjudits en fortsatt anställning hos SJ. I stället säger sig SEKO ha fått signaler om att SJ anställt personal helt utan erfarenhet av jobbet. Fackförbundet SEKO kommer därför att inleda en juridisk process mot SJ för brott mot Lagen om anställningsskydd (Las).

– SJ har gjort allt de kan för att slippa ta över personalen. Det är skamligt. Vi tycker att ett stort, statligt företag som SJ borde känna mer ansvar för sina trotjänare, som i många fall har städat åt SJ i uppemot 20 år. Nu inleder vi en process och därför kommer våra medlemmar att inställa sig för tjänstgöring som vanligt i morgon bitti (= 26 januari), trots att de inte är välkomna, säger P-O Fällman, ombudsman på SEKO.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063