23948sdkhjf

Fastighets larmar om ojuste städfirma i Sälen

Fastighetsanställdas förbund har inlett en granskning av ett städbolag som anlitas av Skistar i Sälen. Enligt facket finns problem med löneutbetalningar, uteblivna anställningsavtal och avsaknad av scheman.
Fastighetsanställdas förbund larmar om en städfirma som anlitas av Skistar, rapporterar Dalarnas Tidningar.

Enligt facket finns problem med löneutbetalningar, uteblivna anställningsavtal och avsaknad av scheman.

René Lok på Fastighetsanställdas förbund säger till DT att man blev varse ett antal problem på städfirman redan i fjol. En anställd hade då, enligt facket, då inte fått ut lön på uppemot 30 000 kronor.

En annan anställd vid städfirman berättar att han anställdes som städare. Men något städarbete ska sedan inte ha förekommit utan de första tolv dagarna uppges mannen ha ägnat till 95 procent snöskottning för hand.

Mannen berättar vidare att han tvingats åka med sin egen bil mellan jobbet och bostaden, en resa på närmare åtta mil som han lovats ersättning för. Några pengar för resorna kom aldrig, men till slut en (påstått oskattad) bil med sommardäck) att använda på jobbet.

Chefen på det aktuella städföretaget uppger sig inte vara varse de problem facket och den anställde pekar på och säger i en kommentar till DT:

– Vi hade en tvist med en kvinna förut , men det är löst. Det är jag som är löneansvarig och det har inte varit några andra problem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093