23948sdkhjf

Region Skåne kraftsamlar kring stöd- och servicetjänster

Den 1 januari 2012 bytte 900 medarbetare i Region Skåne förvaltning för att gå samman i en gemensam stöd- och serviceorganisation. Den nya hemvisten är Regionservice, som redan idag med sina 700 medarbetare redan bland annat ansvarar för lokaler, lokalvård, transporter, tvätt och administrativa tjänster. Målet är att utveckla Sveriges bästa offentliga stöd- och servicekoncept.
Syftet med förändringen är att öka kundnöjdheten inom den skånska hälso- och sjukvården samtidigt som effektiviteten höjs. Detta sker genom en tät dialog mellan Regionservice och kunderna inom hälso- och sjukvården, men också med en ökad standardisering och styrning av utbudet. Det krävs ett bra samarbete för att träffa bra överenskommelser som gagnar alla parter och inte minst slutkunden som ju är patienten.

– Jag anser att hälso- och sjukvården ska få möjligheten att ägna all sin tid och kraft till att ta hand om patienterna och inte lägga resurserna på kringliggande stödverksamhet. Istället ska den förvaltning som är bäst på stöd- och serviceverksamhet sköta detta. Därför tycker jag att denna förändring är ett steg i helt rätt riktning, säger Monika Ekström, regionråd och tillika ordförande i Fastighets- och servicenämnden i Region Skåne.

Monika Ekström tror att förändringen kan bli ett lyft:

– Nu kommer de över till en organisation som faktiskt har deras arbetsuppgifter som sin huvudsakliga verksamhet, eftersom Regionservice arbetar med att driva och utveckla stöd- och servicetjänsterna, säger Monika Ekström. Medarbetarnas arbetsuppgifter kommer att synliggöras och detta kommer att stärka deras yrkesroll.

Med överföringen av all stöd- och service verksamhet till Regionservice från och med den 1 januari ansvarar Regionservice nu för: Lokalvård, Patientmåltider, Restaurang, café och kiosk, Vaktmästartjänster (inkl konferensservice) Transporter, Inredning, Reception på sjukhusen (ej centralkassa) Kopiering/tryckeri, Säkerhet (väktare, RS-kort och passersystem)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063