23948sdkhjf

Arbetslösa ska städa återvinningscentraler

Nu ska arbetslösa börja städa de kommunala återvinningscentralerna i Ulricehamn. Genom detta hoppas de ansvariga på bättre ordning samtidigt som man erbjuder sysselsättning och arbetsträning för arbetslösa..
Ett nytt avtal mellan Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI), Ulricehamns kommun och Ulricehamns Energi ska ge bättre städning och skötsel av återvinningsstationerna i kommunen. Återvinningsstationerna är tjugo till antalet.

Projektet erbjuder sysselsättning och arbetsträning för arbetslösa.
Tidigare har städningen skötts av entreprenören Sita, som i sin tur har anlitat en del föreningar för att hålla ordning vid vissa stationer.
 Nu kommer alltså istället ett arbetslag från kommunens arbetsmarknadsorganisation att sköta städningen skriver Ulricehamns Tidning.

Ytterligare en förändring är att de nya städarna kommer att förses med en handdator, som ska användas för att registrera ordningen på stationerna.
Organisationen Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, som är ytterst ansvarig för stationerna meddelar också att de i samband med det nya avtalet även kommer att börja byta ut vissa behållare på stationerna. Detta byte tror man kommer att underlätta ulricehamnarnas källsortering.

”Förutom närhet och tillgänglighet ska även de nya behållarna bidra till en bättre städning bland annat genom att de har bra förutsättningar att göra närmiljön renare, är lättare att hålla rent och att de också är säkra och snygga.”, skriver kommunen ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094