23948sdkhjf

Sverige segrade i första landskampen i fönsterputs

Lag Sverige gick segrande ur striden när Sverige och Norge möttes i landskampen i fönsterputs som ägde rum fredagen den 31 maj hos Nordic Supply Partner i Oslo, under evenemanget ”Vindusspuss og Fasadevask Demodager 2024”. 

Landskampen, den första någonsin och starten på ett årlig återkommande evenemang, är resultatet av en idé som ska ha väckts vid norska mästerskapen i fönsterputs i maj i fjol. Henrik Thögersen, nordic sales manager hos Unger tillika lagkapten för det svenska laget, såg potentialen i en en landskamp.  

Han samlade därför en kvartett bestående av fyra av Sveriges mest meriterade och namnkunniga fönsterputsare; Ivan Pleinadius och Simon Nykänen från Putsarkungen och Mikael Olsson och Magnus Eriksson från Putsa. Ivan Pleinadius är tidigare världsmästare och flerfaldig svensk mästare. Simon Nykänen tog hem Fönsterputs SM 2022 medan Mikael Olsson vann ifjol för fjärde gången. Magnus Eriksson har tagit hem hedrande andra- och tredjeplaceringar i de senaste svenska mästerskapen.

Evenemanget är också en perfekt upptakt till SM i Fönsterputs som arrangeras av branschtidningen Rent i samband med branschmässan Clean & Facility som i år äger rum på Kistamässan i Stockholm den 12 till 13 november.

Kvalomgångar pågår på förmiddagen samma dag som finalen äger rum på onsdag den 13 november 13.00. Finalen följs av prisutdelning klockan 14:30.

Tävlingsfönstren finns på plats för träning på tisdagen den 12 november och på onsdagen den 13 november innan kvalet startar.

Planen är att utöka landskampen varje år framöver och ambitionen är att få med delatagare från hela Norden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173