23948sdkhjf

Caverion renodlar – fokus på teknisk facility management

I början av mars stod det klart att Caverion och Assemblin går ihop till ett bolag, Assemblin Caverion Group men med bibehållna varumärken. Nu renodlas verksamheterna sinsemellan och i Sverige ska bolaget drivas i fyra divisioner:Caverion Sverige, Assemblin El, Assemblin VS och Assemblin Ventilation.

”Utgångspunkten för förändringen har varit att tillvarata de styrkor som finns i Caverions och Assemblins befintliga verksamheter”, heter det i ett pressmeddelande. 

Tre divisionerna under varumärket Assemblin fortsätter med projektuppdrag och viss grundservice medan Caverion Sverige fokuserar på teknisk Facility Management och avtalsservice.

– Vi vill göra vårt gemensamma erbjudande tydligt för våra kunder och utveckla effektiva och fokuserade leveransorganisationer. Assemblin har byggt upp en framgångsrik organisation för installation och grundservice samtidigt som Caverion har en mycket stark service- och FM-verksamhet. Tillsammans vill vi fortsätta utveckla smarta, digitala och hållbara tekniska tjänster och lösningar som följer våra kunders livscykel, säger Uno Lundberg, vd för Caverion Sverige i en kommentar.

Nu väntar fackliga förhandlingar och en ny organisation väntas träda i kraft under hösten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.3