23948sdkhjf

Bonas ägare tilldelas kunglig utmärkelse

Bertil Edner och Britt-Marie Forsberg som i fjärde generationen driver Bona, som tillhandahåller produkter för renovering och underhåll av trägolv på den globala marknaden, tilldelades på måndagskvällen Näringslivsmedaljen från Kungl. Patriotiska Sällskapet.

– En ära och hedrande, men det är ju också många andra som har varit med på vår resa, säger medaljörerna Bertil Edner och Britt-Marie Forsberg i en kommentar. 

– Vi tar emot medaljerna som representanter för både medarbetare och ägarfamiljen. Vi är glada över att kunna bidra till svensk industri och lokalsamhälle med 21 procent av vår arbetskraft. Vår innovationskraft har resulterat i ledande produkter som vattenbaserade golvlack, ergonomiska maskiner och hållbara rengöringsprodukter, med målet att bli koldioxidneutrala till 2040 genom att minska miljöpåverkan, säger  Bertil Edner och Britt-Marie Forsberg vidare.

Bona grundades 1919 av livsmedelshandlaren Wilhelm Edner.

Medaljen överlämnades av Prinsessan Christina, fru Magnuson vid Kungl. Patriotiska Sällskapets årshögtid den 13 maj på Moderna Museet i Stockholm och Bonas ägare var två av nio mottagare som tilldelades Näringslivsmedaljen 2024. Även Bo Wiklund och Jonas Wiklund från kemikalieproducenten tilldelades medaljer.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078