23948sdkhjf

Region häver avtal med installationsföretag

Påstås ha överfakturerat för antalet arbetade timmar.

Region Skåne häver nu ramavtalen med Bravida Sverige då regionen menar att bolaget överfakturerat för arbete inom byggentreprenad och fastighetsdrift.

– Vi ser mycket allvarligt på uppgifterna om att en leverantör har tagit betalt för timmar man inte arbetat. Därför vidtar vi nu åtgärder och väljer att häva avtalen samtidigt som vi kräver pengar tillbaka för felaktig fakturering. Vi har alltid skyldighet att värna skattebetalarnas pengar och agera när vi upptäcker felaktigheter, säger Pål Svensson, fastighetsdirektör i Region Skåne i en kommentar.

Det var efter en granskning genomförd av ett externt revisionsföretag som regionen ska ha fått det bekräftat att Bravida Sverige i flera fall har fakturerat fler timmar än vad yrkesarbetarna registrerat i företagets interna system. Regionen kräver nu återbetalning och Region Skåne ska nu efter rekommendation polisanmält händelsen till Ekobrottsmyndigheten. Nu väntar därtill granskning av samtliga fakturor från leverantören.

Bravida uppger i en kommentar att bolaget samarbetat och ”säkerställt full transparens sedan Region Skåne initierade en extern utredning i slutet av 2023” och ska nu analysera Region Skånes utredning.

– Vi ser mycket allvarligt på den utredning som Region Skåne presenterat för oss rörande påstådd överfakturering och som föranlett beskedet att häva ramavtalen med Bravida Sverige AB. På Bravida accepteras aldrig ett agerande som strider mot lagar, regler eller vår Code of Conduct. Alla medarbetare på Bravida förväntas efterleva våra värderingar och följa våra riktlinjer och de avtal vi har med våra kunder. Skulle detta inte följas vidtar Bravida alltid relevanta åtgärder, säger Liselotte Stray, kommunikationschef på Bravida.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078