23948sdkhjf

Ser ökning i efterfrågan på hemstäd: ”Väljer investera i mindre kostsamma tjänster”

Trots lågkonjunktur tycks svenskarna fortsatt prioritera hemstäd.

Efterfrågan på hemstäd verkar inte mattats av trots rådande konjunkturläge, åtminstone inte enligt statistik från Offerta. Enligt nya siffror  har efterfrågan på hemstäd ökat med 11 procent jämfört med fjolåret. Siffrorna representerar både löpande städning och enskilda städtillfällen och Offerta uppger att störst ökning syns hos kunder som bor på mindre yta och i lägenhet.

Uppdrag från boende i lägenhet har ökat med 14 procent. Motsvarande ökning för villa- och radhusboende landar på 5 procent.

– Det är överraskande att se hur hemstädning har blivit en viktig prioritering för många svenskar trots lågkonjunkturen. Intressant nog verkar ökningen vara större bland de som bor i mindre lägenheter jämfört med de som bor i villor. Det här mönstret kan signalera att olika boendeformer reagerar olika på förändringar i räntorna, men också att man väljer att investera i tjänster som är mindre kostsamma och istället väntar med större renoveringar, säger Anna Bergius, vd på  Offerta i en kommentar.

Offerta förmedlar kontakt mellan tjänsteföretag och personer som behöver hjälp i hemmet, på kontoret eller i en bostadsrättsförening.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094