23948sdkhjf

Här ska trappstäd skötas av boende

Ska städa trapphus och lokaler i Familjebostäders fastigheter i Bergsjön.

Sex hyresgäster hos Familjebostäder anställs som gårdsvärdar i Bergsjön i Göteborg. De anställs på AMI-avtal, framtaget av Fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo, i 24 månader och får förutom arbetslivserfarenhet och utbildning möjlighet att kunna ta SRY-certifiering. Därtill får de nyanställda kompletterande språkstöd, stärkande hälsoinsatser och vägledning vidare i karriären.

– Anledningen till att jag genom åren drivit frågan är för att jag vet att det finns väldigt många i området som vill jobba men också för att jag ser flera positiva effekter med konceptet. När vi anlitar städhjälp så är det stor ruljangs på personal, nu kommer samma personer att städa i trapphusen och våra lokaler varje dag, vilket bidrar till en ökad känsla av trygghet, säger Siv Undén, områdeschef  Bergsjön C. hos Familjebostäder.

Insatsen genomförs i samarbete med Arbetsmarknad- och vuxenutbildning som tagit fram och finansierat utbildningen som de nya gårdsvärdarna går. Rekryteringsarbetet och vidare arbete med arbetssökande hyresgäster gjordes tillsammans med Framtidshubben och 60 personer var intresserade av tjänsterna efter informationsträff dit boende bjöds in.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094