23948sdkhjf

Tar tillbaka parkskötsel i egen regi efter 20 år

Två olika entreprenad har tidigare delat på parkskötsel och renhållning i stadsdelen.

Efter 20 år på entreprenad har stadsdelsförvaltningen i Stockholm beslutat ta tillbaka entreprenad för parkskötsel och renhållning i Järva, det skriver tidningen Mitt i.

– Det är inte bara i Järva som stadsdelsförvaltningen ska starta egen parkskötsel; det ska också göras i exempelvis Farsta och Hägersten-Älvsjö. Det känns verkligen spännande, säger stadsdelsnämndens ordförande Rashid Mohammed (V) till tidningen.

Därmed ska stadsdelen bygga upp en egen organisation för att bland annat renhållning som att tömma papperskorgar, sköta gräsklippning, ogäsrensning, plantering, skötsel av lekplatser och annat som hör utomhusmiljön till.

– Det skapar jobb för oss i Järva. Vi kommer kunna erbjuda både sommarjobb och chans för våra Järvavärdar att bli certifierade parkarbetare, säger Rashid Mohammed vidare.

Stadsdelen tar över uppdraget från tidigare entreprenörerna Beab, som skött Rinkeby-Kistas parkskötsel, och Grön stad, som innehaft driften i Spånga-Tensta, från och med oktober 2025.

– Det kommer att kosta ungefär mellan 7 och 12 miljoner att starta upp verksamheten. Det handlar om att köpa in utrustning och fordon, att anpassa lokaler och om personalkostnader, säger Rashid Mohammed.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.329