23948sdkhjf

Städgladen i nya händer – blir del av Reledo

Bolaget är verksamt i Stockholm och Göteborg och har cirka 200 anställda.

Städgladen, grundat 1993, är nästa aktör att bli en del av sammanslutningen Reledo, som såg dagens ljus i maj 2023 och är startat av Celero Capital. I ett pressmeddelandet skriver aktören att ”förvärvet av Städgladen stärker Reledos erbjudande inom lokalvård för kontor och kommersiella ytor, samt ökar den lokala närvaron i Stockholm och Göteborg”.

Städgladen  är grundat av David Nildén och Ricard Höckerfelt, som ska fortsätta driva städbolaget i egenskap av vd och vice vd. Bolaget omsatte 117 miljoner kronor 2022 och uppvisade ett rörelseresultat, ebitda, om 11,4 miljoner kronor.

– Vi är övertygade om att Städgladen blir ett såväl naturligt som viktigt tillskott till Reledos FM-erbjudande och vi ser fram emot att växa och utvecklas tillsammans med gruppen, säger Städgladens vd David Nildén.

Städgladen levererar lokalvård av kontor, skolor, varuhus, butiker och publika uttrymen, gym och idrottsanläggningar, trapp- och flyttstäd samt specialstädning som sterilstädning på laboratorier. Därtill erbjuds golvvård och fönsterputs.

– Städgladen är ett mycket fint och välskött bolag med lång erfarenhet och stark kompetens. Med Städgladen kompletterar och stärker vi Reledos geografiska närvaro i Sverige. Vi är glada över att välkomna David, Ricard och resten av teamet på Städgladen till Reledo och ser fram emot att jobba vidare tillsammans”, säger Jonas Warnander, koncernchef på Reledo.

Reledo ägs till 85 procent av Celero Capital medan entreprenörerna äger resterande 15 procent. Reledo äger i sin tur 100 procent av dotterbolagen. I januari i år förvärvades Returab och i mitten av november i fjol växte sammanslagningen med Enjojj som blev del av gruppen som tidigare består av städbolagen Exiso, ICG Sverige, Ekebybruk Städ och Lokalservice, Bofint Städservice Sverige och Jörnsveds Charkstäd.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094