23948sdkhjf

Orbotech kliver in i Norge

Köper in sig i norska leverantören MK Salg som byter namn till Orbotech Norway.

Orbotech tar klivet in i Norge och förvärvar 33 procent av norska MK Salg med huvudkontor i Namsos och showroom i Trondheim. Satsningen är en del av en nordisk tillväxtstrategi för bolaget som sedan en längre tid tillbaka även är etablerad i Finland.

– Vi är stolta över att bli en del av den norska framgångssagan. MK Salg står för precis de värderingar och det nytänk som krävs för att förändra vår bransch och har dessutom tillgång till samma agenturer som vi har i Sverige. Tillsammans kommer vi att öka närvaron i hela Norden och bli ännu mer tillgängliga för våra strategiska nordiska kunder, samtidigt som vi stärker vår position som marknadsledande leverantör av innovativa städkoncept i Norden, säger Anton Johansson, operativ chef för Orbotech Group och styrelseordförande i det norska bolaget i en kommentar.

MK Salg AS blir en del av gruppen från februari 2024 och byter i samma veva namn till Orbotech Norway AS. Det norska bolaget ska även fortsatt ledas av vd Mats Kvamsø.

MK Salg AS blir en del av OrboTech Group från februari 2024, samtidigt byter de namn till OrboTech Norway AS. I och med förvärvet har gruppen kontor i Namsos och Trondheim i Norge, i  Malmö, Jönköping, Stockholm, Gävle och Sundsvall i Sverige samt i Helsingfors i Finland.

I orbotech-gruppen ingår även systerbolagen Johans Städmaskiner och Inolife.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093