23948sdkhjf

All Office förvärvar Zerva: ”Vi är inne i en expansiv fas”

Investeringsbolaget Tången säljer grossisten och leverantören av städ- och hygienprodukter för att fokusera på de övriga bolagen i portföljen.

Zerva, grossist och leverantör av städ- och hygienprodukter, med butik på Stallsiken i Skövde förvärvas av All Office som köper aktören av Tången. All Office tillträder som ny ägare den 1 mars.

– Vi är inne i en expansiv fas och genom förvärvet av Zerva kommer vi nu stärka vår position i Skaraborg. Zervas företagskultur passar väl in i All Office sätt att jobba. Kombinationen av Zervas goda kundrelationer och vårt breda produktsortiment ger oss stora tillväxtmöjligheter framöver. Vi ser verkligen fram emot att få ta nästa steg i vår tillväxtresa tillsammans med Zerva och deras kompetenta personal, säger Per Hansson, vd för All Office i en kommentar.

Zerva  grundades 2010 av Anders Larsson.

– Vi är mycket nöjda med att Zerva får en ny ägare som kan bolagets verksamhet och som kan vidareutveckla verksamheten i Skaraborg. Tången kan nu fokusera på våra övriga portföljbolag och ha en tydlig position i värdekedjan, säger Per Skånberg, styrelseordförande för Tången i en kommentar.

All Office, grundat som Kontorsvaruhuset i Östersund 1978, omfattar i dag 30 butiker från Luleå i norr till Trelleborg i söder. Aktören redovisade en omsättning om 990 miljoner kronor för helåret 2022.

Zervas omsättning uppgick till 46,6 miljoner kronor 2022 och redovisade ett rörelseresultat, ebitda, om 922 000 kronor. 2023 ska aktören ha nått en omsättning om 50 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062