23948sdkhjf

Rastas 30:e anläggning – tar över motell och restaurang

50-talsrestaurangen Bellas Place blir Rasta Bromölla efter fastighetsaffär vid Skåneporten. Den nostalgiska stilen blir kvar, men med husmanskost på menyn.

Det blir vägkrogskedjan Rasta som tar över verksamheten vid Skåneporten som tidigare drivits som Bellas Place. Restaurangen håller just nu stängt och planerar att öppna i ny kostym som Rasta Bromölla någon gång i februari, 

Den karaktäristiska 50-talsstilen, som för tankarna till en klassisk amerikansk diner, kommer att bestå.

– Vi väljer att behålla den nostalgiska stilen men med Rastas koncept av gedigen husmanskost, stort utbud och tillgänglighet för såväl den tunga trafiken som privatbilisten och lokalbefolkningen. Vi kommer även utöka med generösa öppettider och erbjuda såväl frukost, lunch och middag, säger Rastas vd Mikael Tervaniemi i en kommentar.

Bakgrunden till ägarbytet är att Peter Elmvik i höstas köpte hela fastigheten vid Skåneporten. I affären ingick förutom marken, en bensinstation, parkering, motell och restaurangen Bellas Place. Elmvik är intresserad av ett exploatera området, men hade aldrig haft för avsikt att driva restaurang. Det överlåter han nu till Rasta, skriver Bleking Läns Tidning.

– De tar över hyreskontraktet och inventarier. Så det är de som kommer att driva både restaurang och motellet vidare. När vi köpte upp fastigheten var vi intresserade av marken och fastigheterna. Bellas ingick i köpet, men restaurang är inte det vi är bäst på så vi är väldigt nöjda med denna lösning, säger Peter Elmvik till tidningen.

Planen är att addera även en butik till fastigheten.

– Förhoppningsvis ska den stå klar till sommaren. Det blir då Rasta som kommer att driva även den. Det är verkligen det ultimata att få hit en så stor och seriös aktör som Rasta så det är vi väldigt nöjda med.

Det svenska familjeföretaget Rasta startades 1973 i Brålanda, Dalsland, med målsättningen att driva väganläggningar med god mat, drivmedel, butik och hotellrum. Numera har kedjan 29 anläggningar och är en del av koncernen Burgsvik Group som även har Boule Bar och Wisby Hotel Group i sin växande portfölj.

Mikael Tervaniemi har själv sina rötter i Bromölla och Mjällby, och Rasta har länge haft planer på att etablera sig längs E22. När chansen dök upp blev det ett snabbt beslut. Affären gör att att Rasta inte behöver bygger nytt. 

– Det här kommer bli Rastas, i dagsläget, sydligaste anläggning och vi har länge velat utöka vår verksamhet hit och finnas utmed E22, som är tungt trafikerad, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078