23948sdkhjf

Coor inför åtgärdsprogram –ska ge årseffekt om 100 miljoner

 Coor har under de senaste tolv månaderna genererat en rörelsemarginal om 4,8 procent, vilket inte är i linje med marginalmålet om 5,5 procent. Coor genomför därför ett åtgärdsprogram för att accelerera lönsamheten mot den finansiella målsättningen.

Det framgår av delårsrapporten.

Fullt implementerat beräknas hela åtgärdsprogrammet ge en årseffekt på cirka 100 miljoner kronor. Kostnader för programmet beräknas uppgå till cirka 40 miljoner kronor och merparten kommer att inkluderas i resultatet för det fjärde kvartalet.

Åtgärdsprogrammet innehåller en utökad kostnadskontroll, nedbemanningar, industrialisering av underliggande processer och ett ökat fokus på inköp.

Programmet startades i Danmark under det andra kvartalet och initieras nu i resterande länder samt staber.

Vad gäller skuldsättningsgraden sänktes den i det tredje kvartalet från föregående kvartal till 2,4x drivet av en fortsatt stark kassagenerering om 93 procent.

”Nivån är väl i linje med bolagets målsättning på en skuldsättningsgrad under 3,0x. I en omvärld med ökande räntekostnader där en tillfredsställande utdelningsnivå är prioriterad, fokuserar vi på fortsatt stabil kassagenerering och har samtidigt en mer återhållsam syn på bolagsförvärv”, Skriver vd AnnaCarin Grandin i delårsrapporten.

Coor Service Management redovisar ett justerat ebita-resultat på 126 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2023 (1229.

Nettoomsättningen uppgick till 3.016 miljoner kronor (2.766). Organisk tillväxt var 3 procent.

Rapporterat ebit var 78 miljoner kronor (70).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156