23948sdkhjf

Startar traineeutbildning inom fastighetsskötsel

Satsar på traineeutbildning i egen regi.

I veckan startar 14 utvalda, av över 300 ansökanden, traineeutbildningen inom fastighetsskötsel som dragits i gång av Bostadsbolaget och Poseidon.

– Fastighetsbranschen har stora rekryteringsbehov de kommande åren och vi har många personer i våra områden som behöver jobb. Det var utgångspunkten när vi valde att starta en traineeutbildning i egen regi, säger Lennart Wahlstedt, utvecklingsledare på Poseidon.

Under ett utbildningsår ska praktik varvas med teori och samtliga deltagare får lön under tiden. Teori sker i utbildningslokalerna i Framtidsverkstaden i Hjällbo var tredje vecka. Två av tre veckor kommer de att jobba tillsammans med sina handledare på de båda bostadsbolagen runt om i Göteborg.

–  Metoden vi använder bygger på validering enligt den så kallade OCN-metoden – att man lär sig olika moment i teori och praktik, får testa sina kunskaper och sedan får papper på att man kan det, säger Lennart Wahlstedt.

–  Vi hade 20 sökande till varje plats, så det finns ett stort intresse för den här typen av utbildningar. Att lära sig jobbet på jobbet som man gör på en lärlingsutbildning är en lika uråldrig som uppskattad metod för att lära sig ett yrke, som det tyvärr finns få möjligheter till idag, säger Lotta Wittlöv-Stenman, HR-chef på Bostadsbolaget.

Deltagarna är i åldrarna 20 till 40 år med olika erfarenheter med sig i bagaget. Några har bakgrund inom fastighetsbranschen medan andra har jobbat inom restaurang, lokalvård, vårdyrken eller fordonsindustrin. Det som lockat alla deltagare är en utbildning med ett tydligt mål och varierande arbetsuppgifter i en bransch med goda chanser till jobb.

 På schemat står bland annat styr- och driftövervakning, elarbete, brandskydd, trygghet, utemiljö, kommunikation och upphandling. Under utbildningen kan deltagarna validera sig för ett yrkesbevis inom fastighetsskötsel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14