23948sdkhjf

Coor samlar erbjudandet inom säkerhet i Addici – tillsätter ny vd

Addici Security byter namn, skiftar vd och får ny säkerhetschef när Coor slår ihop två bolag.

Coors helägda dotterbolag Addici Security byter namn till Addici Security & Technology och slås ihop med Coors egna affärsområde inom säkerhet.  Samtidigt får organisationen ny vd och stärks med ny säkerhetschef. 100 medarbetare från Coor som har fokus på digitalisering och proaktiv rådgivning och som i dag arbetar med levererans av tekniska säkerhetstjänster till Coors större IFM-kunder går över till Addici.

Ny vd för säkerhetsbolaget blir Andreas Glansborg, tidigare affärsområdesansvarig för Coor Säkerhet. Han efterträder Anna Strandberg som verkat på posten sedan den 1 april 2022 och som valt att lämna Coor för ett nytt uppdrag.

Därtill  rekryteras Jenny Hedström till posten som säkerhetschef. Hon beskrivs ha lång erfarenhet från olika ledande befattningar inom säkerhet, ledarskap och verksamhetsutveckling och kommer närmast från Åhléns men har även ett förflutet från Securitas Sverige där hon arbetat med retailkunder som retail manager.

– För oss innebär det här att vi kan erbjuda marknaden en ännu bredare portfölj av ledande säkerhets- och trygghetstjänster. Genom långsiktighet, transparens och intelligens kan vi tillsammans skapa kostnadseffektiva lösningar som balanserar risk, skadeförebyggande och skadebegränsande åtgärder. Säkerhet som det borde vara helt enkelt, säger Andreas Glansborg i en kommentar.

Addici Security & Technology har 700 anställda väktare och erbjuder bland annat kameralösningar till kunder.

– Genom den här satsningen stärker Coor sitt säkerhetserbjudande. Att samla resurser och kompetens ger oss en viktig plattform för att driva utveckling och gör att vi blir en av de tongivande aktörerna inom branschen, sägerMagnus Wikström, vd Coor i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078