23948sdkhjf

Elva av Elis anläggningar matchar Svanens senaste kriterieversion

Anläggning i Helsingborg är senast, och den elfte, ut av Elis Textile Services tvätterier att matcha Svanens senaste kriteriegeneration 4 för textilservice.

Tvätteriet i Helsingborg, som även förärades Helsingborgs Stads Miljöpris i fjol, hanterar tvätt av arbetskläder till industrin och har nu fått samtliga delar av tjänsten, från produktion till användningen och avyttring av textilierna, certifierade av Svanen. Elis  har även valt att leverera textilier med eldrivna lastbilar och investerat i en ny mer energisnål uppvärmningsteknik för processerna.

– En konsekvens av att tvätta åt kunder inom industrin är att textilierna ofta är hårt smutsade vilket gör utmaningen att tvätta energisnålt än större. Därtill medför kundkategorin att avloppsvattnet behöver renas från tungmetaller såsom kadmium och zink vilket adderar ytterligare processer som behöver drivas. Svanen-märket innebär en trygghet för våra kunder. Den visar att vi konsekvent och långsiktigt arbetar med att minska vår miljöpåverkan och att det vi gör verkligen fungerar, säger Betty Rosenlind, platschef på Elis i Helsingborg i en kommentar.

Elis mål är att samtliga av aktörens tvätterier så småningom ska klara Svanens krav.Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062