23948sdkhjf

Pima växer i Västra Götaland genom förvärv

Den nyförvärvade verksamheten byter namn till MJ Städkonsult och Pima lägger därmed till ytterligare expertis inom vaktmästeri, lokalvård samt fönster och fasad.

Serviceföretaget Pima har förvärvat Mikael Jansson Städkonsult, grundat 1988, som levererar städ- och servicetjänster till företag samt organisationer inom privat- och offentlig sektor i Västra Götaland. I samband med förvärvet byter bolaget namn till MJ Städkonsult.

”Genom att samordna och ta nytta av varandras spetskompetenser kommer vi kunna bredda och stärka koncernens leveranser nationellt”, uppger Samuel Jönsson, operativ chef  för Serviceföretaget Pima i en kommentar.

– Vi är stolta över att ha lyckats förvärva ett av Göteborgs bästa städföretag. MJ Städkonsult AB är ett fint och genuint bolag med bra kärnvärden som går i linje med PIMA gruppens mål och riktning. Deras expertis inom vaktmästeri, lokalvård samt fönster och fasad blir ett fint komplement som kommer etableras nationellt vid koncernens leveranser. Vi kompletterar i vår tur med specialistkompetenser inom bland annat Säkerställd renhet och RUT-tjänster. En positiv riktning för alla kunder och medarbetare, säger Kari Vihtari, vd för Serviceföretaget Pima i en kommentar.

Affären slutfördes den 1 september. Mikael Jansson Städkonult är baserat i Göteborg och omsättning uppgick till 34 miljoner kronor i fjol och bolaget redovisade ett EBITDA-resultat om 1,4 miljoner kronor 2022. Bolaget har 60 anställda.

Enligt ett pressmeddelande ska verksamheten i det nyförvärvade företaget fortsatt rulla på som tidigare

– Min pension ser jag som ett bra tillfälle att låta en kompetent och seriös aktör förvalta det som vi byggt upp. Pimas resurser, kompetenser och liknande tankesätt gör att jag känner mig trygg och har ett stort förtroende för deras vidare förvaltning av MJ Städkonsult AB. Att bli en del av PIMA gruppen koncernen kommer gynna kunderna med stärkta leveranser och utbud samtidigt som det finns utvecklingsmöjligheter för de anställda, säger Mikael Jansson, grundare av MJ Städkonsult.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094