23948sdkhjf

Utvecklar digital utbildning riktad till hemstäd

Tar fram en skräddarsydd digital utbildning efter att mött större efterfrågan. Utbildningen lämpar sig även till städare inom kommunal hemtjänst.

Den 1 oktober lanserar Borago en ny digital utbildning riktad mot hemstäd. Med hjälp av film, bilder, speakerinspelningar, text, interakiva övningar och tester täcker utbildningen, som består av  16 lektioner, ämnen som service, kundrelationer, etik, ergonomi, materialkunskap, städmetoder och hur olika rum i en bostad bäst städas.

Varför satsar ni på just utbildning för hemstäd?
– Anledningen till att vi utvecklar just Hemstädsutbildning är att vi har en efterfrågan från våra kunder som arbetar inom hemstädning. Det är både från mindre och större företag. Företag har svårt att utveckla moderna utbildningar för att både kvalitetssäkra och effektivisera utbildningen. Vi har nu sju års erfarenhet av att producera digitala utbildningar och vi blir bättre för varje utbildning. Vi vet att utbildningen även kan vara intressant för de som städar inom kommunens hemtjänst, uppger Karl Henriksson, vd, till Rent.

Vad skiljer denna från tidigare?
– Vi har inte haft en digital hemstädsutbildning i detta format tidigare. Denna har en tydlig pedagogik med ett enkelt språk. Till kursen har vi även tagit fram en kurssammanfattning i pdf som kan laddas ned. Efter att gått alla 16 lektioner och avslutat med godkänt slutprov går det att skriva ut sitt diplom.

Karl Henriksson är dock tydlig med att en digital städutbildning inte kan ersätta en vanlig traditionell utbildning och handledning.
– Nej, absolut inte. Dock ser vi att många av våra kunder i Sverige och Finland får en effektivare inlärning när de använder både digital utbildning i kombination med handledning. Har alla gått samma digitala utbildning kan handledaren/arbetsledaren fokusera på diskussioner samt genomgång av praktiska moment och egna rutiner.

Förutom en ny städutbildning riktad till hemservice lanserar aktören  Grundutbildning lokalvård – sjukvård under hösten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068