23948sdkhjf

Han blir ny vd och koncernchef för Optigroup

Värvas från fönsterkoncernen Inwido.

Henrik Hjalmarsson har utsetts till ny vd och koncernchef för Optigroup. Han tillträder senast den 1 mars nästa år och kommer närmast från Inwido där han verkat som vd och koncernchef sedan 2019.

– Henrik Hjalmarsson är en utmärkt matchning för att leda Optigroup i nästa fas av implementeringen av vår tillväxtstrategi genom att driva internationalisering, utveckla affärsportföljen och genomföra icke-organiska tillväxtinitiativ. Vi är mycket glada över att han ansluter till oss i detta skede av vår tillväxtresa, säger Bo Rygaard, styrelseordförande i Optigroup.

Han efterträder Sören Gaardboe på posten och förutom Inwido har Henrik Hjalmarsson ett förflutet även på ledande befattningar i Findus Group. 

Sören Gaardboe, som arbetat i bolaget sedan 2006, lämnar posten som vd och koncernchef den 30 september 2023 men stannar i bolaget i en roll som senior rådgivare. 

Thomas Eriksson, för närvarande finanschef för Optigroup, kommer även att ta rollen som tillförordnad vd under övergångsfasen tills Henrik Hjalmarsson tillträder.

Optigroup omsätter cirka 1,7 miljarder euro och koncernen har  2 000 anställda Bolagen inom Optigroup distribuerar produkter och försörjningslösningar  till 105 000 B2B-kunder främst inom städ och facility management, hotell och restaurang, hälso- och sjukvård, tillverkande industri och den grafiska sektorn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078