23948sdkhjf

Med hjärta för trädgård och service

RSA har breddat med tjänster inom fastighetsskötsel och trädgård och ska erbjuda en helhet till nya och befintliga kunder. Möt verksamhetschef Vanessa Santos, RSA Fastighet och Trädgård.

I fjol höst lanserade RSA-gruppen, som startade som familjeägd elektrikerfirma, tjänster inom trädgårds- och fastighetsskötsel i dotterbolaget RSA Fastighet och Trädgård.

I tjänsteutbudet ingår fastighetsunderhåll, städ, trädgårdsskötsel men även nyanläggning av grönytor som vid nyproduktion av hem, kontor och fastigheter. Även om satsningen initialt handlade om trädgårdsskötsel så blir städ och lättare fastighetsskötsel, som inte är säsongsbundna tjänster, bra komplement till den mer säsongsbundna

Ambitionen är att erbjuda en helhetslösning och ett komplement till aktörens befintliga och breda erbjudande inom el, data, kyla och ventilation, VVS-service, energirådgivning och säkerhetslösningar.

Driftansvarig för satsningen inom fastighetsskötsel och trädgård är Vanessa Santos. Hon har arbetat för RSA-gruppen under ett år och har bland annat ett förflutet inom städbranschen då hon under fyra och ett halvt år drev eget städföretag. Men hon har även ett stort hjärta för trädgård och utbildning inom trädgårdsanläggning och markskötsel.

– Det är en otroligt rolig och spännande utmaning och det har gått väldigt snabbt från de första tankarna och idéer till start. Det finns en stor efterfrågan och vi vänder oss både till privatpersoner och företagskunder inom kontor och fastigheter. Ofta börjar det med några enkla tjänster och så vill kunderna kanske ha fler saker fixade. Det känns bra att vi nu kan kunna erbjuda det, säger Vanessa Santos.

I dagsläget är 23 medarbetare knutna till satsningen, 17 anställda och ytterligare personal som kan arbeta vid större toppar under säsong. Hon beskriver personalgruppen som en stor familj och hon har varit noga med att bygga upp ett gäng som ska trivas ihop.

– Det har inte varit helt lätt att rekrytera rätt kompetens men med då jag har varit verksam inom service- och städ tidigare så har jag också ett brett kontaktnät. Förutom egna kontakter har vi också gått via Arbetsförmedling och jag tycker att vi byggt ett bra team som trivs ihop.

Företagsgruppen är i huvudsak verksam i Skåne och det finns inga ambitioner att gå utanför landskapsgränsen med det nya bolaget. Fokus omfattar service i hela Skåne och i och runt Helsingborg, Kristianstad, Malmö och ned till Ystad. I bolagsgruppen finns egna fastigheter vilket gör att bolaget även kunna starta upp med service till befintliga kunder och hyresgäster.

Hur ser ni på konkurrensen?

–Vi har inte tittat på hur konkurrensen ser ut utan varit fokuserade på att och haft fullt upp med att bygga upp vår verksamhet. Det finns mycket jobb till oss alla. Vi känner av efterfrågan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062