23948sdkhjf

Städhuset i nya händer

Tillträde skedde den 1 augusti.

I juli tecknade Homemaid  avtal om att förvärva 100 procent av av aktierna i Städhuset i Stockholm AB. Städhuset har sitt säte i Stockholm och redovisade en omsättning om  cirka 63 miljoner kronor i fjol och nuvarande ägare och vd Niklas Abramsson kommer att arbeta kvar som vd under en övergångsperiod.

– Vi är glada och förväntansfulla över att få förtroendet att ta över ansvaret för att leda Städhuset. Bolaget har gjort en imponerande resa och vi ser samtidigt stor potential till fortsatt utveckling. Det här förvärvet är resultatet av en strategi där vi avser att bygga självständiga och framgångsrika dotterbolag genom förvärv. Strategin ger oss ökade möjligheter på marknaden för städtjänster samtidigt som delade resurser och lärdomar borgar för en positiv utveckling. Jag är övertygad om att HomeMaid och Städhuset kan lära mycket av varandra och ser fram emot att lära känna och vara med och utveckla Städhuset till något ännu bättre, säger Stefan Högkvist, vd för Homemaid i en kommentar.

Städhuset i Stockholm kommer även efter ägarskiftet fortsätta vara ett eget bolag med ett eget varumärke.

Förvärvet genomförs som en kontantaffär och köpeskillingen uppgår till 38,5 miljoner kronor inklusive nettokassa villkorat att nettokassa är lägst 12 miljoner kronor vid tillträde. Förvärvet finansieras genom en kombination av interna medel och banklån.

– Städhuset i Stockholm har vuxit stabilt under många år och jag är mycket stolt över vad vi tillsammans med alla medarbetare har lyckats bygga upp. För att kunna fortsätta det fina arbetet och utveckla bolaget anser jag nu att det behövs en ny och större partner för att kunna ta utvecklingen vidare. HomeMaid delar mina värderingar och är helt rätt för att hjälpa mig att ta bolaget till nästa nivå, säger Niklas Abramsson, vd och ägare för Städhuset i Stockholm i samband med att affären offentliggjordes i juli.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094