23948sdkhjf

Sista chansen nominera till CBA – är ditt bolag Årets Miljöföretag?

Nu är det hög tid att nominera till Clean Bright Awards. Förra året plockade Sesab hem vinsten som Årets Miljöföretag.

I november i fjol korades Sesab  till Årets Miljöföretag. I samband med vinsten gjorde Rent en intervju med vd Nikola Baric.

– Det känns helt fantastiskt och jag är otroligt stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans i företaget och i samarbete med våra leverantörer. Det värmer och betyder mycket att vinna ett sådant här pris. Vi har ett nära samarbete med duktiga producenter och leverantörer som också lyssnar på vad vi efterfrågar. Vi testar också mycket olika produkter och metoder för att hitta rätt.

Hur länge har ni arbetat aktivt med hållbarhetsfrågor och hur gör ni för att nå nya mål?

– Det senaste fyra åren har vi arbetat aktivt med att både erbjuda våra kunder mer hållbara alternativ och så långt det är möjligt erbjuda miljömärkta produkter utan att göra avkall på kvalitet. Vi har också arbetat med att minimera utsläpp i vattnet. Vi har även tittat på hur vi kan arbeta inom företaget för att våra medarbetare ska få en bättre arbetsmiljö och inte utsättas för onödiga kemikalier.

Hur lyhörda är kunderna och efterfrågar mer hållbar lokalvård?

– Det varierar naturligtvis mycket och i branschen handlar mycket om pris. Samtidigt så upplever vi att fler och fler kommuner och regioner blivit betydligt duktigare i upphandlingarna och kan i dag ibland se bortom pris och istället upphandla med miljö och kvalitet i fokus.

Missa inte chansen att hylla dina medarbetare, branschkollegor eller leverantörer. Här kan du nominera till Clean Bright Awards fem kategorier; Årets Städare, Årets Miljöföretag, Årets Branschföretag, Årets Ledare och Årets Medarbetare. Nominera dina kandidater senast den 30 juni här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078